Lasersko sečenje i graviranje se radi na najrazličitijim materijalima kao što su drvo, eva pena, pleksi, neke plastike itd., što omogućava brendiranje skoro svakog artikla.

Lasersko graviranje je najnovija tehnologija graviranja materijala, omogućava izradu i najzahtevnijih proizvoda. Velika preciznost naših mašina omogućava obeležavanje sitnih delova, kao i tačnost izrezivanja raznih oblika.

Prednosti brendiranja artikala laserskom gravurom, u odnosu na bilo koju štampu, je što je gravuru nemoguće skinuti niti oštetiti jer se prilikom gravure skida sloj materijala gde je prošao laserski snop. Gravura je otporna na hemikalije, UV zračenja i ogrebotine.

UV Štampa

UV LED štampa je digitalna štampa prilikom koje štamparska boja nanešena na materijal se suši odmah uz pomoć UV svetla. Ovo daje mogućnost štampe na skoro svim materijalima, od plastike i stakla do drveta i metala. Prilikom direktnog UV štampanja je smanjena emisija isparljivih organskih jedinjenja i ne proizvodi dodatne mirise.

Proizvodi štampani digitalnom UV tehnologijom su otporni na sunčeve zrake, vodu, vlagu i ostale atmosferske pojave, tako da su spremni za spoljašnju upotrebu.

Direktna UV štampa se najčešće koristi za štampu na drvetu, plastici, staklu, na metalnim predmetima, takođe se koristi za štampu na koži, tekstilu i slično, ali i za štampu na papiru i kartonu.

Predmeti koji se štampaju su: hemijske olovke, privesci, upaljači, USB flash, USB kartice, rokovnici, papirne kocke, setovi olovaka – kutije, luksuzne vizit kartice, maske za mobilni i ostalo.

Sublimaciona štampa :
Sublimaciona štampa je vrsta štampe u kojoj boja (pod dejstvom toplote i pritiska) prelazi iz čvrstog u gasovito stanje, te prianja na željenju površinu koja je namenjena štampanju. Ovaj proces pripada hemijskom procesu, u kojem se slika na transfer papiru vezuje za polimere koji su na površini materijala, gde se slika prenosi. Među najčešće predmete na kojima se radi sublimaciona štampa spadaju: majice, šolje, čaše, plakete, maske za mobilne telefone i drugo. Najveći napredak u ovoj vrsti štampe je mogućnost štampanja na materijalima koji su 100 % pamučnog sastava. Neophodna aparatura za sublimacionu štampu se sastoji od: štampača, ketridža, sublimacione boje, transfer papira i termo prese.

Sublimaciona štampa je transfer štampa, koja se radi na posebnim artiklima, papiru i bojama. Proces sublimacije započinje štampom željenog motiva na papir za sublimaciju. Daljim postupkom boja sa papira, pod visokom temperaturom i visokim pritiskom prelazi iz čvrstog u gasovito stanje. U tom procesu boja u gasovitom stanju ulazi u pore materijala na koji se nanosi otisak.

Prednost ovakvog otiska je to što on nije nanet na površinu materijala, već je u materijalu, što nam daje visok kvalitet i postojanost štampe kod svakodnevne upotrebe, pranja i to mašinskog, peglanja i sl.

Pišite nam

4 + 9 =